Denktank

30-09-2018

Kennissessie: In kennissessies beogen wij onze kennis met jou en je medewerkers te delen, zodat er binnen jouw organisatie meer kennis en inzicht ontstaat over eCommerce. Hierin gaan we in op nieuwste ontwikkelingen, interessante technische oplossingen en de laatste trends op het gebied van eCommerce. Dit kan heel algemeen, maar ook specifiek op de onderwerpen die voor jouw bedrijf interessant zijn.

Brainstorm: In een brainstormsessies verzamelen we alle eCommerce ideeën die er in jouw bedrijf zijn of misschien zelfs ter plekke ontstaan. Alle ideeën worden tijdens deze sessie ingedeeld in drie categorieën:

  1. Direct uitvoerbaar
  2. Uitvoerbaar, maar met budget benodigd of nog verdere uitwerking nodig
  3. Op de lange termijn uitvoerbaar en/of een droom

Op deze manier heb je direct een aantal concrete acties die ondernomen kunnen worden. Daarnaast heb je een doel om naar toe te groeien.

Workshop: Een workshop is de meest concrete sessie. Op zo'n moment heb je al een concrete eCommerce wens. Tijdens de workshop(s) wordt gekeken wat de beste manier is om deze wens in jouw organisatie te realiseren. In deze sessie wordt gekeken naar je organisatie en de mensen, de processen, de systemen en omgevingsfacturen, zoals bijvoorbeeld leveranciers. Aan het einde van deze sessies heb je inzicht wat het inzetten van eCommerce voor jouw organisatie zal betekenen.