De juist keuzes maken

10-09-2018

Realiseren eCommerce oplossing

Het bouwen of inrichting van je eCommerce oplossing is een belangrijke stap. Je maakt in het begin van dit traject fundamentele keuzes die er voor zorgen dat jouw platform eenvoudig is te integreren in je organisatie en ook de gebruiksvriendelijkheid en het beheer van het platform bepalen.

Keuzes ten aanzien van je gegevens

Zo moet je bijvoorbeeld nadenken over je productstructuur. Deze moet zo opgezet worden dat je klanten een duidelijk overzicht hebben, dat jij als ondernemer deze eenvoudig kan onderhouden, maar ook dat er synergie is met de rest van de organisatie ov leveranciers. Het is niet wenselijk dat verschillende gegevens in de verschillende omgevingen dubbel en anders ingevoerd moeten worden. Dit zorgt voor extra werk, verwarring en zo ontstaan er fouten.

Ditzelfde geldt natuurlijk voor je klanten en prijzen.

Keuzes ten aanzien van je applicatie

Heb je gekozen voor standaard of maatwerk, waar wordt je oplossing gehost, hoe is de beveiliging geregeld en wie bewaard welke gegevens. Daarnaar moet je bepalen

Dit is een technisch traject waar veel keuzen genomen moeten worden die de veiligheid, snelheid, beheersbaarheid van de website bepalen. Daarnaast zal er wellicht integratie moeten plaatsvinden met back-end systemen ten behoeve van de financiële en logistieke processen

Keuzes ten aanzien van je processen

Het inrichten van he website start na de bouwfase of als je gekozen hebt voor een standaard pakket. Enerzijds het instellen van de webshop: welke betaalwijze worden toegepast, welke pagina's worden er getoond, etc. Anderzijds het invoeren van alle data: producten, prijzen, plaatjes, etc.

Hierbij wordt vaak gestart met een technisch ontwerp en design, gevolgd door een periode van bouw. Dit is een technisch traject waar veel keuzen genomen moeten worden die de veiligheid, snelheid, beheersbaarheid van de website bepalen. Daarnaast zal er wellicht integratie moeten plaatsvinden met back-end systemen ten behoeve van de financiële en logistieke processen


Hoe vind je de juiste oplossing? Het aanbod van eCommerce oplossingen is enorm. Als je via google zoek krijg je een groot aanbod van standaard en maatwerk eCommerce oplossingen. Hoe weet je nu welke oplossing jouw wensen en organisatie het beste ondersteunen.

Het vinden van de juiste eCommerce oplossing is afhankelijk van jouw bedrijf: Wat zijn de korte termijn wensen en waar wil je naartoe groeien. Hoe groot is je bedrijf, hoeveel tijd en capaciteit kun je vrijmaken, wat is het kennisniveau en hoeveel wil je investeren. Al deze factoren bepalen hoe jouw ideale eCommerce omgeving eruit moet zien.